Voorbeelden van kant en klaar vers vlees KVV zijn o.a.

Carnibest,
Darf is biologisch,   
Bandit is biologisch,
Tinlo,
Puur Naturis,  
Haaks Barf,
Degomeat,
Kivo
Lotgering,
Degomeat,
www.labradoodle-site.nl  als je op deze merken google, kan je zien waar de verkooppunten zijn.
Als je 4 smaken (dieren)  per 3 weken voert dan voer je compleet, anders eten te eenzijdig.
Er is een vers voer fabrikant die mij heeft verteld:

HET GOEDKOOPSTE VERS VLEES VOER IS BETER DAN het DUURSTE MERK BROK.

Daarnaast kan men ook zelf samenstellen volgens de Barf methode, Barf staat voor bones and raw food. Sommige mensen kiezen ook voor een combinatie van beide.

Cindy heeft het met Jesse zelf meegemaakt, Jesse wilde van pup af aan niet eten. Alle A, B en C merken brokken heb ik uitgeprobeerd, ze moest het echt niet. Uiteindelijk wees iemand haar op de voordelen van vers en barf en van dag 1, nu jaren later, eet Jesse elke dag met smaak en is ze van een scharminkeltje veranderd in een mooie volle Munsterlander.

Jeannet heeft 1 nest gehad op brokken en daarna op vlees (kvv) met de brokken was de ontlasting ontzettend veel en vies en smeerbaar. Met vlees was het opruimen een eitje en ze vonden het heerlijk. Ondanks dat er per dag op een gegeven moment met 13 puppen 10 kg. Per dag doorheen ging. De puppen met brokken werden wakker om 5.00 uur s-morgens en stonden te gillen van de honger ( suikerdip) de puppen op vlees wachten gewoon tot 8.30 totdat ze eten krijgen. Ze zijn rustiger, gemoedelijker, minder poep, minder water en minder “afval”. maar tegelijkertijd zijn ze lekker voldaan, en tevreden en ook een stuk gezonder, omdat ze alle voedingsstoffen gebruiken die in het vlees zitten. Er zitten dus geen goedkope vulmiddelen in zoals granen, en mais.
De puppen zijn mooi gevuld, glanzen, zijn veel mooier, en gezonder dan puppen met brokken opgegroeid.

Er is een grootschalig onderzoek gedaan onder 600 honden door Gerard Lippert  Dierenarts in België, alles werd meegenomen, alleenstaanden, gezinnen, in de stad, er buiten, brokken, vlees, enz. voor de uiteindelijke leeftijd van onze viervoeters maakte het niet uit of ze in een gezin woonden, buiten, of in de stad, het enige wat uitmaakte was het eten.

Honden op brokken werden gemiddeld 10 jaar oud.
Honden met brokken en restjes en vlees werden gemiddeld 11,5 jaar oud.
Honden met alleen vlees werden gemiddeld 13 jaar oud.

Dierenarts Lippert is aangeklaagd door de brokkenfabrikanten, zijn eis was dat als hij het proces zou winnen, zijn bevindingen door de tegenpartij uitgegeven zouden worden, het boekje is nu te koop “hij heeft gewonnen.” Het is alleen in de Franse taal uitgegeven en dat kan ik helaas niet lezen.

Je zien dat er vaak verzamelritjes plaatsvinden door mensen in een bepaalde regio om zo de kosten te drukken en tsja porties maken hoort gewoon bij de lol van het barfen. Zie voerwijzer.

Puppen krijgen hier de eerste week Bandit ( dit is biologisch en ook fijner om mee te beginnen) daarbij krijgen ze regelmatig ( de volwassen honden) een konijnenkarkas of kip/poten of karkas. Nieuwe  haring dit is goed voor de vetzuren en de visolie die er in zit. Sardientjes kan natuurlijk ook.
De honden doen het er super op, en ook 1 die regelmatig oorontsteking had is er helemaal vanaf. Via de site natuurlijkrauwvoer kan je vis bestellen, ( ook vlees) deze vis is niet gezouten, dit heeft de voorkeur.

Een leuk bijkomend voordeel is dat als je vers vlees voert je het milieu ook ontziet want de ontlasting neemt voor 70% af en je hond krijgt hagelwitte tanden. Een echte colgate smile zeg maar en gelijk veel minder kans op tand en tandvleesproblemen. Dit komt ook omdat er geen granen in het vlees moet zitten ( let daar op) want de granen zorgen voor plak op de tanden. Voor degene onder jullie die jachthonden heeft, geen probleem, Cindy loopt ook KNJV en heeft nog nooit meegemaakt dat 1 van haar honden het wild begon op te eten. Wij kennen ondertussen best veel mensen die jagen en vers voeren en die net als ik nooit ergens last van hebben.

Er wordt wel eens gezegd "een hond heeft geen behoefte aan afwisseling en dus kan je, je hond het beste iedere dag lekkere droge brokjes geven".
OH? Is dat zo? Heeft deze mevrouw of meneer dat zelf aan de hond gevraagd? Nou, vraag het maar eens aan je eigen hond! Laat de hond eens kiezen tussen een bak smakeloze en gortdroge brokjes en een bak heerlijk vers en rauw en sappig vlees! Of een bak met rauwe sardientjes in groentepuree met Hüttenkäse. Of een lap pens! Zal de hond de brokjes kiezen?

Je kunt pas zien dat een hond een echte carnivoor is wanneer je hem aan vlees ziet rukken en trekken. Wanneer je hem aan een groot en zacht (en rauw!) vleesbot ziet kluiven, sleuren en scheuren! Dan pas zie je eigenlijk wat voor dier je in huis hebt gehaald! Een vleeseter....

De reden waarom vers en rauw vlees gezond is voor de hond (zelf samengesteld of kant-en-klaar):
1)Vers/rauw vlees bevat goede bacteriën en enzymen die de hond nodig heeft voor een sterke darmflora, waardoor ze beter bestand zijn tegen virussen, en bacteriën.
2)Vers/rauw vlees bevat natuurlijke vitamines en mineralen (goede vers vleesvoer producenten voegen niet veel vitamines toe - alleen DIE vitamines die minder voorkomen in de natuurlijke producten door te intensieve landbouw en veeteelt). Natuurlijke vitamines en mineralen worden beter opgenomen door het lichaam van de hond.
3)Het bevat geen antioxidanten/conserveringsmiddelen omdat het bewaard wordt in de vriezer (en het vriezen "conserveert" de voeding op een natuurlijke manier) of het wordt direct vers gegeven.
4)Het bevat geen geur/kleur en smaakstoffen. Gewoon, omdat dit niet nodig is. Het is al lekker van zichzelf.
5)Het bevat voor het grootste deel producten van dierlijke oorsprong (de goede kant-en-klaar merken dus ook!).
6)Vers en rauw vlees bevat geen bind/vulmiddelen.

Doordat vers en rauw vlees (zelf samengesteld of kant-en-klaar) de goede bacteriën bevat en natuurlijke vitamines en mineralen en omdat het geen onnatuurlijk en belastende stoffen bevat, zal een hond gezonder leven. De hond zal:

1)Een mooiere huid en vacht hebben.
2)Beter functionerende organen hebben.
3)Mooiere en schonere tanden hebben (brokken en blikvoeding blijft aan het gebit plakken en veroorzaakt dus schade aan gebit en tandvlees en dus schade aan de gezondheid van de hond).
4)Meer energie hebben of juist rustiger worden doordat hij goed in zijn vel zit.
5)Langer leven.
6)Gelukkiger leven. Want, het is zo  heerlijk voor de hond om vers en rauw vlees te eten.
7)Een stabiele ontlasting hebben (misschien niet in de periode van overschakelen).
8)Een stevigere ontlasting hebben.
9)Een minder stinkende ontlasting hebben (geen ballast stoffen)
10)Minder ontlasting hebben (minder ballast stoffen om uit te scheiden).
11)Geen problemen meer hebben van de anaalklieren, juist door de stevige ontlasting die gelijkmatig is.
12)Minder problemen hebben met de blaas en nieren zoals blaas/nierstenen (door een juiste pH waarde en goede balans).
13)Beter/langzamer groeien, zonder skelet problemen.
14)De acceptatie van vers en rauw vlees is vele malen hoger dan die van andere voedingen. Dus, geen gedonder meer met honden die weigeren te eten!

En zo kan ik nog wel even doorgaan... De lijst is al lang en kan nog langer!

Al met al: verse en rauwe voeding is beter. OOK aan de pup! In de natuur eet een wolven pup ook niet anders maar meer. Bij pups 6-10% van het lichaamsgewicht.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn geraakt, meer informatie kan men o.a. vinden op:

Voerwijzer

Barfplaats
Natuurlijkrauwvoer
Barf-natuurlijk
labradoodle-site.nl
Centrumoase

Ook voor het boekje van Tannetje Koning en Gerard Lippert,
centrumoase
Dit is een samenvatting van Jeannet.
Veel en langdurig, en gezond, veel plezier van jullie honden.