nieuws

 

Brokken versus vlees

Natuurlijke voeding versus brokken


Compleet vlees is het beste voor de hond en daardoor ook voor de baas, heeft u wel eens een wolf een brokje zien vangen??
Er zitten veel granen in brokken en daar zijn ze niet op ingesteld, waardoor weer allerlei welvaartsziekten zich kunnen manifesteren.
Een wolf trekt geen granen van de aar, en onze hond moet ze daarom ook niet eten.
Het is wel zaak om onze hond compleet voer te geven, geeft u alleen spiervlees, dan zullen ze veel te zwaar worden en te hard groeien wat absoluut niet goed voor ze is.
Een goede handleiding is het boekje "voer voor carnivoren"door Tannetje Koning.
Om een brok samen te kunnen stellen is verhitting nodig van 220 graden, spreekt voor zich dat er dan niets meer in zit.
de omega's die er in zouden zitten worden er overheen gesprayd. en ga zo maar door.
Samen gevat: granen zijn heel erg slecht voor de hond
verhitting tot 220 graden is voor niets meer goed
beendermeel uit distructie dieren ( met alle mogelijke medicijnen daarin)
spreekt voor zich.

Gaat uw hond over op vlees dan kan dat in 1 keer, geef pas kippen nekken ( platslaan) en bot na weken a 1 maand want het maagzuur heeft zich dan aangepast. Bot geven houd in dat je geen dragende delen mag geven dit kan splinteren. ( ribben kast is prima als ze gewend zijn aan vlees)
alle botten die ze evt. gaan eten mogen niet bewerkt zijn, niet gegrild, bbq, gekookt en gebakken want dan gaan ze splinteren.

wissel regelmatig af qua merk en soort. Honden eten compleet als ze 3 smaken van een merk of soort in de 3 weken eten.
Heeft de hond een keer diarree geef dan eens lamshart, tussen door kan je ook kippen nekken geven dat is weer een natuurlijke calciumbron, deze moeten zeker in het begin plat geslagen worden, geef ook eens vis, maar pas op met zalm( dit kan maar dan moet het 3 maanden in de vriezer geweest zijn.)
een lamsribben kast met vlees er aan is tevens goed voor tanden en ze hebben een hele maaltijd.

Farm food: zijn op zich prima alleen er zit geen natuurlijke calciumbron waardoor het niet mijn voorkeur geniet.
Hierbij kan je kippennekken of ander bot geven waardoor ze weer wel natuurlijke calcium krijgen.

De kvv's met een natuurlijke calciumbron zijn;

Honden die poep eten ( katten en andere poep) zij hebben meestal een gebrek aan vitamine B dit kan je ondervangen door groenten en fruit te geven. Dit doe in tegenwoordig ook vaker want er zit weinig groeten in het kvv vlees, dit kan je makkelijk doen door een blokje spinazie ontdooit er bij te geven, dit helpt ook bij te harde ontlasting, maar je kan natuuurlijk ook zelf wat groenten door de blender gooien. Voornamelijk bladgroenten en fruit. Geef dit rauw, maar wel helemaal vermalen door blender of staafmixer want ze kunnen het zelf niet fijnmaken, en halen er dan niet de voedingstoffen uit.
Dit alles is na te lezen in het boekje voer voor carnivoren van Tannetje Koning.

Tinlo is goed wel wat veel bot er in gemalen, zodat er toch minder vlees in zit en je meer moet geven want anders vallen ze af, het is dan te schraal.
Carnibest: is goed en ze vinden het lekker, alleen geeft het iets minder dikke ontlasting en ze hebben er meer van nodig.
Bandit: is heel goed en biologisch en compleet maar wat duurder, maar ze vinden het niet allemaal lekker.
Naturis: is goed en ze vinden het lekker, veel smaken, alleen geeft het ook iets minder dikke ontlasting. Ik gebruik het als afwisseling voor het rund.
Lotgering vinden ze heerlijk, ik wissel dit regelmatig af. Is goedkoper t.o.v. de andere merken.
Smuldier de glutenvrije versies (kip/rijst, lam/rijst en rund/rijst) is niet compleet prima om mee af te wisselen, maar niet om constant te geven.
Shaweca dit is de dochter onderneming van haaks barf, ze vinden het allemaal lekker, doen het er goed op maar laten er winden van, en het vlees of vis ruikt behoorlijk.


De merken hieronder ben ik nog niet mee bekend

Allanimal is het gehele beest maar dan gemalen = dus niet kompleet. Maar mij nog niet bekend.
Black dog: moet ik ook nog uit proberen
Haaksbarf: eigenlijk gemalen barf en per soort dus ook niet kompleet. Maar dit vinden ze hier niet lekker. ( persoonlijk)
Enerqiue: niet ...... dit bevat veel granen
AhV: niet......dit bevat veel granen
het beste is "compleet" KVV heet dat dan, zonder granen ( gluten) en regelmatig wisselen van een smaak. 3 smaken in de 3 weken geven.

Onder deze link kan je zo'n beetje alle merken vinden;
www.barfplaats.nl/forum
verder als je googled met het merk kan je via de leverancier de verkoop punten vinden. Misschien kan je zelf een verkooppunt beginnen?

Prijs is heel erg afhankelijk van hoeveel je neemt en welke smaken. Naturis heeft prijzen op zijn site staan en bij Black dog zijn deze op te vragen. Prijzen Carnibest kan je hieronder terugvinden www.vitalfood.nl en Bibi ligt in de groot verbruiksprijs op 2,40, regulier 3,05 als ik me niet vergis. Bandit en Haaksbarf zijn verreweg het duurste waarbij Bandit biologisch is dan zit je al snel aan de 5 a 6 euro p kg.

Qua barf, als je grotendeels kvv blijft voeren hoef je je geen zorgen te maken omtrent de percentages. Als je meer en meer gaat barfen dan moet je hier wel terdege rekening mee houden. In een vogelvlucht bij Barf voer je;
50% vleesbot wat voor 50% uit (spier)vlees bestaat en 50% bot.
20% spiervlees
20%orgaanvlees waarvan maximaal 10% pens
10% groente en fruit, een eitje, wat yoghurt etc. etc.

Als er bot gegeven wordt dient dit altijd rauw gegeven te worden kippenbotten en andere botten kunnen ze gewoon eten als ze maar niet bewerkt zijn door b.v. koken, bbq en en bakken.
Maar goed ik voer met name kvv dan heb je alleen rekening te houden met vleesbotten en het bot moet dan bestaan uit 50% vlees en 50% bot. Heb je dus een wat kaler bot zul je wat spiervlees of enkelvoudige kvv bij moeten geven om verstoppingen te voorkomen.
Beginners botten zijn met name gevogelte waarbij kippennekken het zachtst zijn, daarna kan je wat kip karkas geven en als dat goed gaat een kippenpoot. Vandaar uit kan je wat gaan uitbouwen naar, vis, eend, parelhoen, konijn, haas, lam, geit, hert. Als je honden eenmaal gewend zijn aan rauwe vleesbotten moet je wel gaan afwisselen, minimaal 4 diersoorten geniet de voorkeur maar goed hoe meer hoe beter.
Dit is wel handig om even door te lezen;

Een heel goed boekje om te lezen hoe vlees te voeren is: voer voor carnivoren van Tannetje Koning zij is zelf dierenarts en tevens holistisch dierenarts.
Het isbn nummer is:9059113543 hierin legt ze uit waarom en waarvoor vleesvoeding en geen brokken. Dit boekje is te bestellen bij b.v. bol.com.
Ook i.v.m. kwalen en ziektes.

www.barfplaats.nl/forum

Wat adressen;

www.carnibest.nl
www.lotgering.nl
www.naturis.be
www.halimashalal.nl
www.gelukkigdier.nl
www.shaweca.nl
www.herbyvers.nl


En onder deze link kan je ook nog heel veel terugvinden aan aanbieders;
www.barfplaats.nl/forum

Ik hoop dat het zo wat duidelijker is.

hieronder een paar brokmerken die je zou kunnen geven waar in iedergeval geen granen in zitten, maar die wel verhit zijn geweest tot 220 gr.
een redelijk goed alternatief voor op vakantie, of als je een keer vlees vergeten bent te ontdooien.

DOG LOVERS GOLD
ORIJEN
NATURAL HEALTH
TUMBER WOLF

een fabrikant heeft me toevertrouwd, beter het goedkoopste merk vers vlees KVV dan het duurste merk brokken, en hij zat bij een van de duurste.

Hoeveel vlees moet ik de pup gaan geven?
- Pup's 8 tot 10 % van het lichaamsgewicht.
- 5 a 6 maanden oud 4 a 5 % van het lichaamsgewicht.
- 8 maanden 2 a 3 % van het lichaamsgewicht.
- 1 jaar oud en de rest van hun leven 2 % van het lichaamsgewicht.

Let wel je moet ook met de ogen en handen kijken want de een zal meer nodig hebben dan de ander omdat er b.v. meer energie verbruikt wordt.
hou de hond wat schraal want je wilt geen HD en andere dingen veroorzaken.
De hond moet goed voelbare ribben hebben maar mag niet gaan uitsteken.(op de rug)
Deze percentages zijn dus indicaties!!
En ook afhankelijk van welk merk je gebruikt van de een zullen ze meer nodig hebben als van de ander omdat het dan meer of minder voedzaam is.

Met al je vragen kan je altijd even bellen. 06 30 44 33 95

» lees meer

Opleidingen

» lees meer

Inenten

De zin en onzin van vaccineren
Hieronder vind je uitleg over wat vaccinaties doen binnen het lichaam van een dier:

Artikel Vaccineren - de balans tussen goed en kwaad

Vaccineren - de tijden zijn veranderd
Met de complimenten aan onderstaande dierenartspraktijk die WEL eerlijk het juiste schema van de 4 componenten uit de cocktail hanteert ten bate van de gezondheid van onze huisdieren en fokhonden en niet alleen aan zijn eigen portemonnee denkt.
Inmiddels zijn er meerdere dierenartsen die de 3-jaarlijkse advisering uitvoeren en elk jaar alleen de Weil vaccinatie geven, zonder de Parvo. Onze dierenarts is ook van mening dat de Weil/Parvo vaccinatie die jaarlijks door vele dierenartsen werd gegeven, totaal onzinnig is en hebben bewust gekozen voor alleen het inkopen van de Weil vaccinatie.


Heel graag verwijzen wij naar het artikel in onderstaande link omtrent de zin en onzin van vaccineren. Daar wij zeer waarschijnlijk een hond met vaccinatieschade hebben, voelen wij ons verplicht mensen te waarschuwen voor de gevaren van overenten en de gevolgen door vaccinatieschade.

dierenartsabc.nl

Catherine O'Driscroll: Vaccineren - wel of niet doen?

Bekijk een filmpje van een hond met vaccinatiereactie een uur na vaccinatie:

Vaccinatiereacties van T.J. Dunn, DVM
Het nutteloos overenten van onze honden heeft ons een aantal jaren geleden aan het denken gezet. Hoeveel (auto-)immuunziektes en botziektes in combinatie met slechte voeding zijn er niet in de rashonden gefokt en had dit niet voorkomen kunnen worden door meer openheid en erkenning van het vaccinatiebeleid en niet in de laatste plaats een gezond evolutionair dieet? Studies van Dodds, Billinghurst en Eliasen geven aan dat naast het goed uitselecteren van ouderdieren deze 2 factoren het grootste struikelblok zijn en nooit zullen zorgen voor rasverbetering.
Belangrijk om bij stil te staan:

Zoeken we in de verkeerde hoek? van Dr. Ian Billinghurst
Het is verstandig om honden met epilepsie of (auto-)immuunziektes helemaal niet te enten.
De laatste 10 jaren is het aantal epilepsiehonden angstwekkend gestegen (ook onder de Golden Retriever). Overenten en doorfokken met foute combinaties zijn daar een belangrijke oorzaak van.

1. Vaccinatieonderzoeken en de invloed op het immuunsysteem - Dr. Jean Dodds
2. Vaccines by Catherine O'Discroll
3. Dr. Schulz vaccinatieonderzoek

Al deze resultaten van eerlijke onderzoeken door geleerden vanuit de USA zijn inmiddels ook tot Europa doorgedrongen. Goede nutritionele voeding (op basis van een carnivorendieet), zo min mogelijk enten en het terugdringen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en medicijnen, dat is de enige manier om een ras 'gezond' te houden en in die zin te verbeteren. Spreekt voor zich dat het goed uitselecteren van fokdieren daarnaast ook een grote rol speelt.

31 Britse dierenartsen spreken zich uit tegen jaarlijkse vaccinatie
Onze honden hebben tot hun eerste jaar alle puppy-entingen en vanaf 1 jaar alle volwassen entingen gehad. Stanley wordt vanaf 2003 deelgeënt en Whooper vanaf 2006.
Tegen kennelhoest en Pi worden ze al vanaf 2004 en 2005 niet meer gevaccineerd en het heeft ons zeer verbaasd dat zij al die tijd geen kennelhoest hebben gehad, terwijl MET de enting en op brokvoeding zij deze ziekte wel kregen. En elke dag vertoeven zij urenlang in hondenrijke gebieden.

Helaas zijn er maar weinig dierenartsen in Nederland die de consument de mogelijkheid bieden met aparte vaccins uit de cocktail te enten. Wel kan men kiezen tussen de deelcocktail DHP (Hondenziekte, Parvo en HCC) of de Puppy DP (Parvo en Hondenziekte zonder HCC).
In 2006 hebben wij gekozen voor de Puppy DP op volwassen gewicht in overleg met Intervet en dit laten wij over 3 jaar na titerbepaling herhalen indien nodig bij Whooper. Zes weken na de Puppy DP-enting hebben wij alleen Weil laten enten.
Opvallend was dat de bijwerkingen die Stanley eerder nogal hevig had, grotendeels zijn weggebleven. Maar voor Stanley is het advies afgegeven hem helemaal niet meer te laten vaccineren.

Update 1 januari 2008:
Is het toeval of gewoon realiteit? Wij zijn daar zelf nog niet helemaal uit.
Stanley is in 2007 dus op advies van een deskundige dierenarts niet meer gevaccineerd tegen Weil/Lepto. Hij werd behandeld tegen zijn vervuilde lever wat ook jeuk onder zijn keel veroorzaakte en heeft een aantal ontgiftingskuren ondergaan. Over heel 2007 dus geen vaccinaties gehad en hij is over dat hele jaar niet ziek geweest door de bijwerkingen van wat voor enting dan ook! Onze mening is absoluut dat vaccineren gewoon slecht is voor je hond en dat je absoluut een hoop ellende op kunt vangen als je huisdier op Natural Raw Feeding of BARF staat.
Dan kun je bediscussiëren na het lezen van deze pagina en eventueel de rest van de website, dat wij promoten dat alles valt op te lossen met een natuurlijk rauw dieet. NEE, maar het zorgt wel dikwijls voor een sterker immuunsysteem en dat is waar het bij veel honden aan ontbreekt als het moet opboksen tegen de eerdergenoemde gevaren.
Het is voor ons zo klaar als een klontje dat een eventuele nieuwe pup een goed afgepast vaccinatieschema gaat krijgen en dat is NIET het schema wat nu door Intervet en de dierenartsen wordt geadviseerd.
Leptospirosis: A shot in the dark
Natuurlijke immuniteit Weil/Lepto onderzocht bij mensen
Succesvol nosodes Weil toegepast bij 2,5 miljoen mensen in Cuba
Als je niet weet waarvoor je vaccineert, waarom doen we het dan eigenlijk?

Leptospirosis Vaccine.
As a zoonotic disease, there is concern about contagion with leptospira spp.
However, vaccination does not prevent against shedding of the organism, so it is not protective of others. Even 2 vaccinations and annual boosters will not adequately protect against re-infection, because of the short-lived immunity induced (several months). Hypersensitivity reactions to leptosirosis vaccines (Type I hypersensitivity) are long-lived, and can be recalled acutely even after 4 years. Many dogs now have measurable titers against L. bratislava and L. autumnalis, but they do not have disease unless titers are in the thousands and clinical signs are present. Serovars of leptospira spp. cross-react, especially with L. grippotyphosa, L. pomona , L. canicola, and L. icterohemorrhagiae.
Bron: www.thepetwhisperer.com
Vaccinatieschade; wat zijn de gevolgen van elk jaar enten?

Vaccinosis; hoe overvaccineren zorgt voor afbraak aan het immuunsysteem
Firma Intervet was ten tijde van de opzet van deze website in 2006 drukdoende de driejarige registratie van het Nobivac-vaccin rond te krijgen.
Inmiddels is de registratie definitief rond en verwijzen wij je naar de update hieronder.
Belangrijke update!!!
De 3-jarige registratie van de virale vaccins
.
Dit houdt in dat de genoemde vaccins gegarandeerd een driejarige werking hebben en het zodoende absoluut onnodig en zeer risicovol is onze huisdieren ieder jaar te vaccineren.
Er zijn al onderzoeken bekend (ref. dr. W. Jean Dodds) waaruit blijkt dat wanneer honden tot hun eerste levensjaar volledig gevaccineerd zijn, dat zij dan levenslange immuniteit genieten. Alles wat je dan meer ent, is een overbelasting op het immuunsysteem.

Onderstaande linken zijn erg interessant. Dr. Jean Dodds is betrokken bij diverse belangrijke vaccinatieonderzoeken en geeft hier haar visie op veilig vaccineren:

New vaccin protocol 2009 - dr. Jean Dodds
Dr. Jean Dodds Seminar - mei 2009
Veel gestelde vragen aan Dr. Jean Dodds
'Gegarandeerde' werking 3 jaar Nobivac:
HondenziekteRabiës

Parvo
HCC leverziekte

'Gegarandeerde' werking 1 jaar Nobivac:

Weil/Leptospirose
(enting met heel veel bijwerkingen en absoluut NIET aan te
raden 2x per jaar te vaccineren!)
Kennelhoest
Parainfluenza
Hiervan is de Weil/Leptospirose erg discutabel op het moment.
Uit onderzoeken blijkt dat de effectieve werking maar 3 maanden duurt en na 6 maanden sterk afbouwt. Ook is bekend dat bij veel honden de enting niet aanslaat. De risico's van de ernstige bijwerkingen uit deze enting wegen vele malen zwaarder dan het eventuele risico dat een hond daadwerkelijk Weil/Lepto zal oplopen en 100% bescherming biedt dat hij niet ziek of zelfs dood gaat. Die garantie is er absoluut niet als je wel vaccineert. Er wordt zelfs sterk ontraden 2x per jaar te vaccineren, iets wat door dierenartsen hier in Nederland wel vaak wordt aanbevolen.
Die keuze laten wij aan jezelf over.

O.a. dr. Jean Dodds adviseert zoveel mogelijk apart van elkaar te enten in verband met hevige triggers van de verschillende vaccins die (auto-)immuunziektes veroorzaken.
Zo triggert het Weil/Leptospirose-vaccin enorm op het Hondenziekte-vaccin.
En de Rabiës werkt flink in op de HCC leverziekte.
Daarom is het aan te bevelen minimaal 6 weken na elkaar te enten.

Een hond die ziek is (diarree, braken of wat dan ook) en tegen zijn vaccinatiedatum aanzit, mag NOOIT in die staat worden gevaccineerd. Wacht eerst tot het dier volledig beter is en stel het minimaal een aantal weken uit. Ook is het niet verstandig tegelijkertijd met de vaccinatie te ontwormen en/of vlo- en teekbestrijdingsmiddelen toe te dienen. Dit mag NOOIT gelijktijdig gebeuren. Honden op Antibiotica-kuren of die dat moment andere zware medicatiebehandelingen ondergaan, mogen ook NOOIT gelijktijdig worden gevaccineerd en ontwormd en vlo- en teekbestrijdingsmiddelen krijgen toegediend. Dit zijn DE momenten waarop je een hond met vaccinatieschade mee terug naar huis neemt en helaas zijn er erg weinig dierenartsen die daar bij stilstaan.
Tenslotte het vaccinatieschema van Intervet Nederland voor wat betreft het merk Nobivac:

Vaccinatieschema Intervet Nobivac

En het zorgvuldig overgenomen advies van o.a. mijn eigen dierenarts, die ook het 3-jaarlijkse Nobivac schema aanhoudt en elk jaar enkel de Weil vaccinatie geeft zonder Parvo en zonder Pi. Dit is apart te bestellen, dus vraag er naar bij je dierenarts, mocht je deze vaccinatie willen geven.
Dat het veelvuldig vaccineren ook de nodige schade bij de mensheid aanricht, kun je uit onderstaande info opmaken en jezelf wederom afvragen; is het wel verstandig ieder jaar onze huisdieren te vaccineren?

Lijst van giftige materialen in vaccins

Titerbepaling: een veilig gevoel
Sinds een aantal jaren bestaat er in Nederland de mogelijkheid om te titeren. In Amerika en Canada wordt titerbepaling al veel langer uitgevoerd en is zeer betrouwbaar gebleken. Dit titeren kan al vanaf 9-12 weken en 1 jaar, waardoor een duidelijk beeld kan worden verkregen of het wel of niet 'nodig' is te hervaccineren met de virale vaccins. Dat hervaccineren hoeft dan niet per definitie met een cocktail, maar kan nog veel meer verantwoord op maat.

De vaccins:

Parvo (los vaccin),
Puppy DP (Parvo en Distemper (hondenziekte) OOK voor volwassen honden!),
DHP (Distemper, HCC (leverziekte) en Parvo),
en eventueel Rabiës,

zijn dan beschikbaar om te hervaccineren.

Wil je gebruik maken van deze zeer diervriendelijke titermethode, dan kun je contact opnemen met NML Health. Het gemiddelde bedrag voor een uitgebreide titerbepaling via de VacciCheck ligt bij de meeste dierenartspraktijken rond ca. € 50,-- en € 55,--.
Zie hieronder info over de titertest, wat je de mogelijkheid biedt om NOG beter op maat te vaccineren:

Take the titer test by Lorie Long of The Whole Dog Journal
Vraag bij NML Health op welke dierenarts in jouw regio de VacciCheck gebruikt
(zie hiervoor de volgende link).
Titerbepaling in Nederland
De VacciCheck wordt al in meer dan 30 landen met succes toegepast
Update 14 mei 2009: Titeren
De honden zijn getiterd door middel van de VacciCheck bij de zeer vriendelijke en bekwame
dierenarts Leida Visëe van Chiron Zeist.
Uitslag: Stanley heeft nog maar minimale titers voor HCC. De titerwaardes voor Parvo en Hondenziekte zijn prima. Maar....we hebben besloten om hem niet meer te vaccineren, gezien zijn vaccinosisverleden.
Als wij Stanley wel hadden bijgevaccineerd, dan is de HCC niet los te vaccineren en dan zou dat uit de DHP moeten. Maar de waardes van Parvo en Hondenziekte zijn prima, dus dan nog hadden we de HCC niet bij laten vaccineren. HCC komt volgens Intervet haast niet voor in Nederland en valt onder een verwaarloosbaar risico. Mocht een hond wel met dit virus in aanraking komen, dan is de natuurlijke immuniteit hiervoor vrij hoog.

Whooper heeft nog maar minimale titerwaardes voor Hondenziekte. De titers voor Parvo en HCC zijn prima. Hondenziekte is niet los te verkrijgen, dus moet samen met de Parvo gezet worden. Whooper heeft weer de Nobivac Puppy DP gekregen en kan weer drie jaar vooruit. Hij is dan 8 en zal tegen die tijd weer getiterd worden, maar zeer waarschijnlijk niet gevaccineerd.
Waarom we hem wel hebben bijgevaccineerd voor Hondenziekte, is dat het volgens Leida Visée erg moeilijk is om een natuurlijke immuniteit op te bouwen tegen Hondenziekte als een hond nauwelijks met deze ziekte in Nederland in aanraking komt. Volgens haar kun je dan niet altijd vertrouwen op geheugencellen.

Aangezien wij de honden niet meer laten vaccineren tegen Leptospirose, maken we gebruik van de nosodes Weil. We hebben een groot flesje mee gekregen voor beide honden en vanaf volgende week beginnen we met 5 druppels per week.

Tot zover de update wat het titeren betreft.
Wij stellen het erg op prijs indien artikelen zonder onze toestemming toch worden overgenomen naar andere fora en websites, dat dan ook onze duidelijke bronvermelding
wordt vermeld. Met name als het gaat om artikelen van onze eigen hand.
Het auteursrecht geldt ook voor het ongeoorloofd kopiëren naar websites van derden.

» lees meer

Loopsheid

Voor degenen die niet weten wat ze te wachten staat: spetter heeft er nogal veel last van ze is heel onrustig ligt allemaal "te praten" knorren verliggen waarschijnlijk heeft ze buikpijn. ze heeft nu ook minder eetlust. dat geeft niks ze eet het er later wel weer bij.

Tot ongeveer 10 dagen zijn ze nog niet dekrijp maar dat is bij allemaal verschillend maar meestal moet je uitkijken tussen 11 en 19 dagen, kom je dan een ervaren reu tegen die kan ze dan gewoon grijpen in de nek en binnen een paar seconden zitten ze vast. dus is het zaak het goed in de gaten te houden.

Als ze soms vastzitten NOOIT met geweld los maken, geen emmer water enz. gewoon wachten en naar de dierenarts als je niet wil dat er wat van komt dit geldt als ze ouder zijn, als ze nu gedekt zouden worden is dat echt niet goed want ze zijn niet volgroeid.

Ze kunnen eventueel ook nog schijnzwanger worden ( dit komt gelukkig niet vaak voor) maar als je niet weet hoe je dat herkent dan zal ik dat ook nog even optikken. na pak hem beet 13 dagen loops moet je 9 weken bij tellen dat zou er een nest kunnen komen en omstreeks die tijd kunnen ze schijnzwanger worden. de symptomen zijn: graven, ook in huis (nesteldrang), speelgoed als puppen beschouwen mee rondsjouwen, mee in de bek lopen piepen. wat te doen: al het speelgoed WEGHALEN, kijken of het met een paar weken over gaat niet direct naar de dierenarts, wel kijken of er geen pus uit haar vagina komt want dat zou duiden op een baarmoeder ontsteking. Als dit zou gebeuren dan bij voorkeur homeopathie inzetten want van de dierenarts krijg je daar direct antibiotica voor en dat maakt meer kapot dan nodig is. als je geen homeopathie kan vinden dan kan ik het eventueel wel voor je halen. want bij mij om de hoek woont er een en dan kan ik het opsturen.

Tatum ( de witte poedel ) heeft het gepresteerd om 8 1/2 week loops te zijn dit is een grote uitzondering, ik en ook de homeopaat en de dierenarts hadden er nooit van gehoord. Ze wil natuurlijk ook een nest om zich hier belangrijk te kunnen voelen. Ze is ook schijnzwanger geworden en met de homeopathie is het helemaal over. Dit heeft dus een vervolg gekregen want in het najaar van 2009 is tatum weer loops geworden en nu weken 10 weken lang. Nu moeten we kiezen tussen 2 kwaden, en dat is de operatie of niets doen maar dat is voor haar ook niet goed, want er zijn meerdere hormonen aan het boxen met elkaar waardoor ze weer een verhoogde kans op kanker kan krijgen. We hebben dus gekozen om haar op bijna 10 jarige leeftijd te laten opereren via een kijkoperatie omdat het eigenlijk medisch noodzakelijk is geworden. Dit is gebeurd in januari 2010 en het is goed gegaan weinig complicaties gehad, ze wordt wel wat dikker, en heeft een beetje minder energie.

Teefjes niet laten steraliseren voor de eerste loopsheid!!!!!!! het lichaam heeft de kans niet om te volgroeien i.v.m. verandering van de hormonen. Het kan na de 1e loopsheid nog liever na de 2e loopsheid.

Bij voorkeur laten wij onze honden niet helpen omdat het toch complicaties kan geven, bij zowel de teefjes als de reutjes, b.v. bij gehele baarmoeder verwijdering op latere leeftijd achterhand problemen, incontinentie, hormoonverstoring, verzakte rug, hernia, uitstralingen, op te jonge leeftijd geen volgroeid lichaam enz.

Wilt u toch stereliseren, laat dan alleen de eileiders weg halen of doorknippen via een kijkoperatie dit geeft de minste complicaties en ook een sneller herstel.

» lees meer

Belangrijk nieuws om geen teken op te lopen

Ik moest met mijn honden naar het bos, omdat er verschillende loops zijn, daar is het nl. rustig, maar er waren veel teken.
Het was met koninginnedag, dus de winkels en dierenarts is dicht, maar ...ik had er 6 gevangen.
Toen ben ik van mezelf een natuurlijk middel gaan gebruiken tegen muggen, maar wel NATUURLIJK.
En nu na een maand, HET WERKT. Ik heb het afgelopen zaterdag 1x niet gebruikt, want ik dacht ze ruiken er nog wel naar, en toen had ik weer 2 teken op de honden.
Het werkt als volgt, dit kleine flesje is heel geconcentreerd, 1 streepje van 1 cm in de nek en ook zo bij de staart is genoeg.
Voor kleine hondjes, zou ik 1 streepje in de nek doen. ( heb zelf grote poedels)

Voor de prijs hoef je het niet te laten, 1 flesje kost 8,25 en is klein en compact om mee te nemen.
Ik sta hier erg achter, ten eerste het werkt, gebruikt het zelf al jaren, de kosten zijn laag, en er zit geen troep in.
Het merk is CHI het middel heet : AFTER BITE door wetgeving mochten ze het niet meer voor de beet noemen.

Voorheen was dit poduct bekend onder de naam anti-insect roller. Vanwege wetgeving is de naam veranderd naar NaDeBeet. De formule is hetzelfde gebleven. Vanwege de zachte en natuurlijke formule is de roller ook geschikt voor een rode en gevoelige huid en voor kinderen vanaf 3 maanden.
Bij reformwinkels en natuurlijk op internet is het te koop.

» lees meer

Pagina's: 1