Ontwormen

 

Wormbestrijding

Chemische parasieten / wormbestrijding houden we niet zo van vooral omdat het ook op een andere manier kan, de dieren arts schrijft voor om 4x per jaar een wormenkuur te geven, dit doet hij omdat hij er dan vanuit gaat dat de hond geen wormen heeft als dit zo vaak gedaan word. Op zich is een worm hebben niet zo erg, en eigenlijk best normaal, ze doen ook goed werk. Met uitzondering van giardia en haakworm.

Meten is weten

Het advies dat wij geven is om de ontlasting te laten onderzoeken, en zo gericht te kijken of er wormen aanwezig zijn in de ontlasting, als deze aanwezig zijn dan kan je gericht op de specifieke worm / parasiet gaan ontwormen. Dit kan je laten doen bij www.wormbestrijding.nl dit is een laboratorium waar ze gespecialiseerd zijn in ontlasting onderzoek. Van hen krijg je ook een advies wat te gebruiken indien er wormen aanwezig zijn. Op de chemische manier.

Ontwormen op de natuurlijke manier

zonder bijwerkingen

Dit kan weer op een natuurlijke manier. Als je een diagnose heb van het ontlasting onderzoek, kan je bij www.huisdierendokter.nl kruiden pillen bestellen die op een gezonde manier ontwormen, waarbij de darmflora niet aangetast word. En u uw hond op een verantwoorde en gezonde manier worm en parasiet vrij houd. Zelf heb ik voor jullie deze pillen getest, 1 hond had wormen ( van de 5) kruiden pillen besteld, en proef op de som, 2 mnd. daarna weer laten testen. de wormen waren niet meer aanwezig. Het grote voordeel ze hebben ook de bijwerkingen niet van de chemische middelen van de dierenarts.

Hieronder een stukje overgenomen van www.wormbestrijding.nl

Wormbestrijding voor dieren

Welkom op de home pagina van VPL het Woud, het enige diergeneeskundig parasitologische laboratorium in Nederland.  Wij voeren een groot aantal testen uit en geven adviezen over  de bestrijding van parasieten. Het laboratorium staat onder leiding staat van een gepromoveerd dierenarts-parasitoloog. Wij hebben dus de kennis en kunde in huis die nodig is om u te helpen bij de wormbestrijding van uw dieren. Op onze site vindt u veel interessante informatie over de nieuwste inzichten van de bestrijding van maagdarmwormen bij paarden, honden, katten, schapen en kippen en de belangrijke rol hierbij van mestonderzoek. Daarnaast vindt u achtergrond informatie over de belangrijkste maagdarmwormen en ectoparasieten bij paarden, schapen, katten, honden en kippen.

Wormbestrijding bij de hond

Gevaar op de loer

Ondanks al onze kennis en de vele goede antiparasitaire middelen voor de verschillende inwendige- en uitwendige parasieten, zijn nog steeds een groot aantal honden besmet met wormen. Wormen ondermijnen niet alleen de gezondheid van uw hond, maar wormen vormen ook een gezondheidsrisico voor uzelf. Slechts weinig mensen zijn zich bewust van dit laatste. In Nederland heeft tot 10% van de kinderen een larvae migrans infectie (honden spoelworm) doorlopen. Deze infecties kunnen bij de mens veel vormen aannemen een van de bekendste is de infectie die met blindheid gaat gepaard!

Onderzoek centraal

Bij de reguliere wormbestrijding bij honden staat 3-maandelijkse behandeling centraal. Aangezien veel honden eigenaren niet graag hun dier voor niets willen behandelen, bestaat er nu ook de mogelijkheid om alleen te behandelen als uw huisdier echt wormen heeft. Want wist u dat minder dan 10% van de honden een worminfectie heeft in Nederland? Een wormbesmetting kan worden aangetoond door onderzoek van de ontlasting. De ontlasting van elke hond wordt apart onderzocht, omdat elke hond weer anders is. Alleen als u dier wormeitjes, heeft en dus wormen, zal het advies worden gegeven om uw hond te behandelen. Het voor niets behandelen wordt zo voorkomen en uw huisdier wordt niet nodeloos blootgesteld aan (chemische) diergeneesmiddelen.

P.s.

Giardia is het beste te bestrijden met panacur van de dierenarts. Hierbij moet u rekening houden dat het erg besmettelijk is. Daarom worden de overige dieren in huis ook vaak mee ontwormd. Uw huis en de omgeving van de hond moet ook goed ontsmet worden, evenals de hond zelf hij moet met 5 dagen na ingang van de kuur gewassen worden, dit in geval van herbesmetting via eitjes in de vacht.