Loopsheid

Voor degenen die niet weten wat ze te wachten staat: spetter heeft er nogal veel last van ze is heel onrustig ligt allemaal "te praten" knorren verliggen waarschijnlijk heeft ze buikpijn. ze heeft nu ook minder eetlust. dat geeft niks ze eet het er later wel weer bij.

Tot ongeveer 10 dagen zijn ze nog niet dekrijp maar dat is bij allemaal verschillend maar meestal moet je uitkijken tussen 11 en 19 dagen, kom je dan een ervaren reu tegen die kan ze dan gewoon grijpen in de nek en binnen een paar seconden zitten ze vast. dus is het zaak het goed in de gaten te houden.

Als ze soms vastzitten NOOIT met geweld los maken, geen emmer water enz. gewoon wachten en naar de dierenarts als je niet wil dat er wat van komt dit geldt als ze ouder zijn, als ze nu gedekt zouden worden is dat echt niet goed want ze zijn niet volgroeid.

Ze kunnen eventueel ook nog schijnzwanger worden ( dit komt gelukkig niet vaak voor) maar als je niet weet hoe je dat herkent dan zal ik dat ook nog even optikken. na pak hem beet 13 dagen loops moet je 9 weken bij tellen dat zou er een nest kunnen komen en omstreeks die tijd kunnen ze schijnzwanger worden. de symptomen zijn: graven, ook in huis (nesteldrang), speelgoed als puppen beschouwen mee rondsjouwen, mee in de bek lopen piepen. wat te doen: al het speelgoed WEGHALEN, kijken of het met een paar weken over gaat niet direct naar de dierenarts, wel kijken of er geen pus uit haar vagina komt want dat zou duiden op een baarmoeder ontsteking. Als dit zou gebeuren dan bij voorkeur homeopathie inzetten want van de dierenarts krijg je daar direct antibiotica voor en dat maakt meer kapot dan nodig is. als je geen homeopathie kan vinden dan kan ik het eventueel wel voor je halen. want bij mij om de hoek woont er een en dan kan ik het opsturen.

Tatum ( de witte poedel ) heeft het gepresteerd om 8 1/2 week loops te zijn dit is een grote uitzondering, ik en ook de homeopaat en de dierenarts hadden er nooit van gehoord. Ze wil natuurlijk ook een nest om zich hier belangrijk te kunnen voelen. Ze is ook schijnzwanger geworden en met de homeopathie is het helemaal over. Dit heeft dus een vervolg gekregen want in het najaar van 2009 is tatum weer loops geworden en nu weken 10 weken lang. Nu moeten we kiezen tussen 2 kwaden, en dat is de operatie of niets doen maar dat is voor haar ook niet goed, want er zijn meerdere hormonen aan het boxen met elkaar waardoor ze weer een verhoogde kans op kanker kan krijgen. We hebben dus gekozen om haar op bijna 10 jarige leeftijd te laten opereren via een kijkoperatie omdat het eigenlijk medisch noodzakelijk is geworden. Dit is gebeurd in januari 2010 en het is goed gegaan weinig complicaties gehad, ze wordt wel wat dikker, en heeft een beetje minder energie.

Teefjes niet laten steraliseren voor de eerste loopsheid!!!!!!! het lichaam heeft de kans niet om te volgroeien i.v.m. verandering van de hormonen. Het kan na de 1e loopsheid nog liever na de 2e loopsheid.

Bij voorkeur laten wij onze honden niet helpen omdat het toch complicaties kan geven, bij zowel de teefjes als de reutjes, b.v. bij gehele baarmoeder verwijdering op latere leeftijd achterhand problemen, incontinentie, hormoonverstoring, verzakte rug, hernia, uitstralingen, op te jonge leeftijd geen volgroeid lichaam enz.

Wilt u toch stereliseren, laat dan alleen de eileiders weg halen of doorknippen via een kijkoperatie dit geeft de minste complicaties en ook een sneller herstel.